A A A

ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

 • ... απίστευτες περιγραφές, καταπληκτική γλώσσα, δυνατή πλοκή. Νομίζω ότι το σημαντικότερο σημείο του βιβλίου είναι η εσωτερική μεταστροφή των ηρώων που οδηγεί στην κάθαρση, άσχετα με τα γεγονότα που τελικά συμβαίνουν στη ζωή τους. Κι αυτή η κάθαρση είναι που εντέλει αναπαύει τον αναγνώστη... ( Για το βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ" Λένα Κ. 23/11/2009)
 • ... και δεν κρατιέμαι να μη σου το ομολογήσω από εδώ, την χτεσινή την ξημέρωσε το νέο σου βιβλίο, το τελείωσα απνευστί, τόσο ενδιαφέρον ήταν! Πολύ σπάνια μου συμβαίνει αυτό με βιβλίο Έλληνα συγγραφέα, συνήθως λιμνάζουν. Το δικό σου όμως, από την ώρα του λυκαυγούς που το ξανάπιασα ως να το τελειώσω μου ήταν αδύνατον να το αφήσω από τα χέρια μου! Εξαιρετική πλοκή, γρήγορη, καλογραμμένο (και σαν δράση και σαν ψυχογράφημα), αληθοφανές ακόμα και στα καταιγιστικά του γεγονότα, μπράβο σου, καλοτάξιδο να είναι! (Για το βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ" Ισιδώρα Κ. 24/10/2009 Facebook)
 • Ένα εξαιρετικό βιβλίο. Σύγχρονο με δυνατές σκηνές από την αρχή ως το τέλος. Δεν σ' αφήνει να το αφήσεις από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη. (Για το βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ", Νίνα 15/07/2009)
 • Δυνατοί χαρακτήρες, δυνατές στιγμές. Ο αναγνώστης αναγνωρίζει τον εαυτό του, αναγνωρίζει τους ανθρώπους δίπλα του. Ο έρωτας καταλυτικός. Τελικά η λύση σ' ό,τι μας συμβαίνει βρίσκεται μέσα μας; (Για το βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ", Αλίκη Φαν., 24/07/2009)
 • "Ατμός"-ατμοί από μια καρδιά εν βρασμώ μες στης ζωής το απόσταγμα (Γιά την ποιητική συλλογή "Ατμός", Άννυ Π., Αθήνα, 25/08/2009)
 • Καταπληκτική γλώσσα. Υπέροχα ελληνικά. Οξεία παρατηρητικότητα. Γρήγορη γραφή, πλοκή ζωντανή χωρίς "στησίματα". Γιατί δεν το βλέπουμε στις λίστες; (Για το βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ", A.G. 22/09/2009)
 • Δυνατή γραφή. Νομίζεις ότι οι ήρωες έχουν ξεφύγει από τις σελίδες του βιβλίου και κινούνται δίπλα σου ή ότι εσύ έχεις εισχωρήσει στο χώρο τους. (Για το βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ", Κική Φ. 08/08/2009)
 • Είχα καιρό να διαβάσω ένα τόσο δυνατό μυθιστόρημα Έλληνα συγγραφέα και μάλιστα γυναίκας, με τόσο δυνατές ερωτικές στιγμές χωρίς να είναι αποκλειστικά "γυναικείο". Το χάρηκα. (Για το βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ", Γιώργης Πανό, 24/07/2009 - Πρωτοπορία)
 • Έπαθα πλάκα με τη γλώσσα μας. Πόσες νέες λέξεις βρήκα! Η γυναίκα τό'χει. Μπράβο της. Το βιβλίο είναι για τη γενιά μου και τα αδιέξοδά μας. (Για το βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ" Γιάννης Κυρ/λος 03/10/2009)
 • Πολύ καλό βιβλίο. Μαζί με τους ήρωες προχωράμε από το σκοτάδι στο φως. Από το φασισμό της παγωμένης μας καθημερινότητας στην ελευθερία της ζωής που ξεδιπλώνει το φως της καρδιάς μας. (Για το βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ", Άννα Δ., 26/10/2009)
 • Έβλεπα την ιστορία να εκτυλίσσεται μπροστά μου σαν να παρακολουθούσα μια φανταστική κινηματογραφική ταινία με πολύ δυνατό σενάριο, με γρήγορες σκηνές σε παράλληλους χρόνους. Πότε θα το ανακαλύψει ένας καλός σκηνοθέτης άραγε; (Για το βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ", Δημήτρης Η., 6/11/2009)
 • Ένα βιβλίο τελείως διαφορετικό από όσα ως τώρα έχω διαβάσει για το Ρέικι. Ένα βιβλίο που μιλάει στην καρδιά μου και που νιώθω την Ενέργεια να αναβλύζει από τις σελίδες, από τις λέξεις του. (Για το βιβλίο "Ρέϊκι η Ατραπός της Καρδιάς", Α.Λ. Κρήτη, 28/12/2009)
 • Ένα ζωντανό βιβλίο πολλών αναγνώσεων. Η ενέργεια ρέει από κάθε λέξη. Συνδυασμός και συσχετισμός Ελληνικής και Ανατολικής φιλοσοφίας. Νους, ψυχή, σώμα, όλα είναι παρόντα στην ανάγνωση.(Γιά τό βιβλίο "Ρέϊκι η Ατραπός της Καρδιάς", Α.Α. 30/12/2009 site protoporia)
 • Δύναμη λόγου, πλοκή, σασπένς. Το βιβλίο θα μπορούσε να γίνει εξαιρετικό σενάριο. Η πλοκή του είναι τελείως κινητογραφική. (Για το βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ", Σ.Σ., 03/01/2010)
 • Η σύγχρονη μεγαλούπολη στην οποία έχουμε μεγαλώσει ή ζήσει κάποια διαστήματα της ζωής μας οι περισσότεροι από εμάς, είναι ένα σαθρό σύστημα που φαίνεται να δημιουργήθηκε από την ανάγκη των ηρώων της να αυτοκαθοριστούν και συντηρείται από τη συνήθειά τους να επιβιώνουν. Αν ξαναγυρίζονταν σήμερα γνωστές κινηματογραφικές ταινίες, ίσως να είχαν τίτλους όπως: "Επάγγελμα: τρομοκράτης" ή "οι δυό μέρες του τρομοκράτη". Οι ήρωες της Νατάσας Ζαχαροπούλου κινούνται με τρόπο άμεσο, καίριο για τις επιδιώξεις τους και απόλυτα κατανοητό για τον αναγνώστη και με τον τρόπο αυτό τον παρασύρουν να παρακολουθήσει τις δραστηριότητές τους από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα του βιβλίου. Τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα του μυθιστορήματος βρίσκουν διέξοδο σε επικίνδυνα ή, πάντως, μη συμβατικά χόμπυ, ώστε να δώσουν νόημα και κατεύθυνση σε μια ζωή -στη ζωή τους- που τους επιβλήθηκε από τρίτους (γονείς, εξουσία, πολιτεία). Η "ακτινογραφία μιας σκιάς" που κινείται στο σκοτάδι γίνεται οικεία έως και φιλική σε κάποιες στιγμές για τον αναγνώστη, γιατί η Ν.Ζ. δεν φοβάται τον άνθρωπο όσο σκοτεινές κι αν είναι οι απόψεις ή οι επιδιώξεις του, τον αναλύει και τον παραδίδει μέσα από μια ιδιόμορφη κάθαρση στον αναγνώστη ως εξημερωμένο άγριο ζώο της ζούγκλας που δεν απειλεί πλέον τη ζωή του, με χιούμορ και συμπάθεια. Η αστυνομική πλοκή αποτελεί τη σταθερή δομή του μυθιστορήματος και ο ερωτισμός τη συνεκτική ουσία προσώπων και συναισθημάτων. Η συγγραφέας μέσα από την ιστορία που πλάθει, βρίσκει την ευκαιρία να κάνει επιλεκτικές επισημάνσεις και κριτικά σχόλια για τις σχέσεις των δύο φύλων, τον ρόλο του κάθε φύλου στις κοινωνικές διεργασίες, τη θέση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και τη μοναξιά που περιβάλλει τα πρόσωπα του μύθου. Η "συμμετοχή" μου στην πλοκή του μυθιστορήματος εξασφαλίστηκε αβίαστα από την πρώτη σειρά του έχοντας το πλεονέκτημα πως ήμουν εκ των προτέρων αόρατος και επομένως εξασφαλισμένος, ανεξάρτητα από το μέγεθος του κινδύνου που θα μπορούσα να διέτρεχα. Έχω επομένως εξαιρετικά θετική γνώμη για το μύθο της ιστορίας και αν μου επιτρεπόταν να έχω άποψη για τον τίτλο θα έλεγα πως "Η ζωή είναι και εδώ" αλλά και αλλού, όμως εδώ, εξελίσσεται στην υλική της μορφή και επομένως οι διαδικασίες είναι και απτές και μετρήσιμες, ενώ ακόμη δεν έχουμε ανακαλύψει τρόπους να υπολογίζουμε με ακρίβεια το άυλο και ίσως να μη το καταφέρουμε ποτέ. (Για το βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ", Γιώργος Δημητρίου Χ., από το blog "Πολιτισμικό ημερολόγιο", 17/01/2010)
 • Πρώτη φορά περίμενα με αγωνία το τέλος! Διαβάζω ένα βιβλίο τη βδομάδα... Με ενθουσίασε το δικό σου! Συγχαρητήρια!! Υπέροχο!... Είναι ένα βιβλίο που δεν φεύγει από τη βιβλιοθήκη! Ήδη το συστήνω ανεπιφύλακτα! (Για το βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ", Ε.Π., 21/1/2010, Κύπρος)
 • Δεν μοιάζει με κανένα άλλο βιβλίο που έχω διαβάσει ως τώρα για το Ρέϊκι. Δεν είναι απλά ένας οδηγός για το Σύστημα Ουσούϊ, αλλά ένας οδηγός ζωής. Και δεν αφορά μόνο όσους είναι ήδη Ρέϊκι. (Για το βιβλίο "Ρέϊκι, η Ατραπός της Καρδιάς", Τ.Δ., 30/1/2010)
 • Το πιό εμπεριστατωμένο βιβλίο που έχω διαβάσει για το ρέϊκι. Πρώτη φορά ένας δάσκαλος μας βάζει βαθιά στις αρχές του ρέϊκι. Χάρη σ' αυτό το βιβλίο κατάλαβα γιατί το ρέϊκι είναι "σύστημα" ζωής, πώς γίνεται τρόπος ζωής. Υπέροχο βιβλίο! (Για το βιβλίο "Ρέϊκι, η Ατραπός της Καρδιάς, Μαρία Π., 05/02/2010, site greekbooks.gr)
 • Πήρα το θάρρος να σας γράψω τη γνώμη μου εξαιτίας των τελευταίων σελίδων του βιβλίου σας. Η ανατροπή, η κορύφωση, το εσωτερικό προχώρημα που δείχνει ότι οι ήρωες είναι ζωντανοί κι όχι χάρτινοι. Οτι είναι άνθρωποι πραγματικοί σαν τον καθένα μας. Και δεν καταφέρατε μόνο να με κάνετε να αναγνωρίσω αυτούς τους ανθρώπους, αλλά να τους καταλάβω και να τους συγχωρήσω... (Για το βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ", Ν.Π., 22/02/2010, Βόλος)
 • Ένα βιβλίο που γίνεται αιτία να προβληματιστούμε για την στάση και τη θέση μας στη ζωή, άσχετα αν είμαστε ρέϊκι ή όχι. Ένα βιβλίο όπου μπορεί κανείς να βρει μερικά χρήσιμα κλειδιά για να αφυπνίσει τη σχέση με τον εαυτό του. Αυτό το βιβλίο είναι το πιο απαραίτητο εργαλείο για το σήμερα που βιώνουμε όλοι. Και δεν εξαντλείται σε μια απλή ανάγνωση. (Για το βιβλίο "Ρέϊκι, η Ατραπός της Καρδιάς", Μ.Γκ., 05/03/2010)
 • Με αφορμή την ανάγνωση του εκπληκτικού σου μυθιστορήματος αναζήτησα και κάποιο άλλο βιβλίο σου. Βρήκα στην αγορά τη συλλογή διηγημάτων σου "Όπου ορίζει το φιλί". Αν και εκδόθηκε το 1999 το βιβλίο είναι σαν να γράφτηκε σήμερα. Ολόκληρη η ζωή των ηρώων σου περνάει μέσα στις λίγες σελίδες των διηγημάτων. Η γλώσσα σου καταπληκτική. Με βοήθησες να προσθέσω καινούργιες εκδοχές στον τρόπο που βλέπω τον κόσμο. (Για το βιβλίο "Όπου ορίζει το φιλί", Σ.Κ., Αθήνα, 09/03/2010)
 • Κατά τη γνώμη μου το πιό δυνατό σημείο του βιβλίου είναι ότι ο καθένας έχει την ευκαιρία να επανεκκινήσει τη ζωή του. Η γλώσσα υπέροχη, μεθυστική. Πραγματικά απόλαυσα το βιβλίο σας... (Γιά τό βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ", Ν.Δ., Θεσσαλονίκη, 22/03/2010)
 • Αγαπητή κυρία Ζ. το βιβλίο σας για το ρέικι το ανακάλυψα τυχαία. Έχω διαβάσει πολλά μεταφυσικά βιβλία, όμως πρώτη φορά διαβάζω ένα βιβλίο (και μάλιστα στα ελληνικά) τόσο δυνατό για τη ζωή που ζούμε εδώ και τώρα. Δηλαδή για την πνευματικότητα της καθημερινότητας, γι' αυτό που μας λείπει και πώς να το βρούμε. Πώς να το βρει ο καθένας μας. Μου αρέσει επίσης πολύ η γλώσσα που χρησιμοποιείτε. Δεν είναι η παρηγορητική, ή "αγαπησιάρικη" γλώσσα που βρίσκει κανείς σε τέτοιου είδους βιβλία, που πολλές φορές τα κάνει να μοιαζουν στημένα και ψεύτικα... (Γιά τό βιβλίο "Ρέϊκι η ατραπός της καρδιάς", Ελένη Κ., Αθήνα, 26/03/2010)
 • Βρίσκω το βιβλίο σας "πνευματικό" και "γειωμένο". Ισορροπημένο ανάμεσα στο απτό και το άπιαστο και με αρκετά "κλειδιά" για να μπορέσει ο καθένας να στραφεί στην πορεία προς το μέσα του. (Για το βιβλίο "Ρέϊκι η Ατραπός της Καρδιάς", Γ.Καρ., Αθήνα, 18/04/2010)
 • Καταπληκτικό ψυχογράφημα των ανθρώπινων σχέσεων, κινηματογραφική πλοκή, ανακούφιση από την εσωτερική μετατόπιση και σωτηρία των ηρώων. Μου άρεσε επίσης πολύ ο τρόπος που παρατηρείτε και τις πιο μικρές λεπτομέρειες και απόλαυσα τη δυνατή λογοτεχνική σας γλώσσα. (Για το βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ", Α.Α., Καβάλα, 22/04/2010)
 • Εξαιρετικό βιβλίο!!! (Γιά το βιβλίο "Ρέϊκι η Ατραπός της Καρδιάς", Dimitris Chomatas, F/b, Αθήνα, 19/05/2010)
 • Είναι υπέροχο το βιβλίο σου για το ρέϊκι. Ευχαριστούμε. (Για το βιβλίο "Ρέϊκι η Ατραπός της Καρδιάς", Έλενα Παμπόρη, Κύπρος, 04/06/2010)
 • Πανέμορφο βιβλίο. Εύγε σας (Για το βιβλίο "Ρέϊκι η Ατραπός της Καρδιάς, Αλέξανδρος Ντουντούκαλης, F/b 12/06/2010)
 • Ποιητικές εικόνες που μέσω λεκτικής λιτότητας διεγείρουν βαθιά συναισθήματα και τους κόσμους των αισθήσεων (Για το βιβλίο "Ατμός", Μ.Δ., Αθήνα 28/08/2010)
 • Δυνατή γραφή, ασθμαίνουσα αλλά όχι αγχωτική, ζωντανοί χαρακτήρες, αναγνωρίσιμοι. Το βιβλίο σας παρ' ότι καθρεφτίζει μέρος της σκοτεινής μας πραγματικότητας, παραμένει εντός των ορίων της αξιόλογης σύγχρονης Ελληνικής πεζογραφίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους ήρωες να κάνουν τις εσωτερικές τους υπερβάσεις. (Για το μυθιστόρημα "Η ζωή είναι εδώ", Α.Α., Αθήνα, 04/09/2010)
 • Πιστεύω πραγματικά ότι το βιβλίο σου όσον αφορά την Ατραπό της Καρδιάς μπορεί να διαβαστεί από τον καθένα και αν θέλει ο οποιοσδήποτε μπορεί και να το "ακολουθήσει" (Για το βιβλίο "Ρέϊκι η Ατραπός της Καρδιάς", "Μάνατζερ Ευημερίας", F/b, 18/09/2010)
 • ... Το διάβασα. Μου άρεσε αν και με κλώτσησε λίγο. Σκληρό, γρήγορο, κάπως λαχανιαστό. Σημερινό με στοιχεία κλασικού μυθιστορήματος. Κινηματογραφικό στις σκηνές και στο μοντάζ. Η ζωή είναι εδώ όμως. Έχει αλήθεια... (Για το βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ", Κωστής Μακρής, Συγγραφέας, F/b, 03/10/2010)
 • Με όχημα το ρέικι ένα βιβλίο-άσκηση αυτογνωσίας και συνειδητότητας (Για το βιβλίο "Ρέικι η Ατραπός της Καρδιάς", Α.Μ., Αθήνα, 23/10/2010)
 • ... το βιβλίο σου μου άρεσε. Το βρήκα ενδιαφέρον, συγκροτημένο, και βέβαια πειστικό, καθώς λόγος και θεωρία συνδυάζονται με φιλοσοφίες και αναφορές και στον Ανατολικό και στο Δυτικό κόσμο - κυρίως αρχαία ελληνική σκέψη -, ενώ ενισχύονται και από μερικές ολοζώντανες αφηγήσεις που μαρτυρούν την αλήθεια τους. Εξ άλλου οι Πέντε Παραινέσεις-Αρχές του Ρέϊκι θέλουν να βοηθούν και να προωθούν τον άνθρωπο στο καλύτερο. (Για το βιβλίο "Ρέικι η Ατραπός της Καρδιάς", Ρ.Τ. Αθήνα, 19/07/2011)
 • Βρήκα πολύ πετυχημένη την απόδοση της ανδρικής ψυχοσύνθεσης από μία γυναίκα. Η γλώσσα εξαιρετική. Ελληνικά που κοντεύουμε να ξεχάσουμε. (Για το βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ", Γιώργος Μ., Αθήνα, 28/11/2011)
 • Λιτότητα και αμεσότητα. Παρόν και μνήμη. Ταξίδεψα και το απόλαυσα. (Για την ποιητική συλλογή "Ατμός", Π.Λ., Θεσ/νίκη 15/12/2011)
 • Κάπου ξετρύπωσα το βιβλίο σας και πραγματικά ενθουσιάστηκα από τη δύναμη των λέξεων, από την ένταση και τη λογοτεχνική πρωτοτυπία στην αποτύπωση του έρωτα... (Γιά τη συλλογή διηγημάτων "Κι ας με ταξιδεύεις όπου", Π.Ε., Αθήνα, 03/01/2012)
 • Ένα "γειωμένο" βιβλίο για το αόρατο και το άπιαστο. (Γιά το βιβλίο "Ρέικι η Ατραπός της Καρδιάς", Α.Α., Πάτρα, 23/03/2012)
 • "Κινηματογραφική λογοτεχνία" αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο. Ζωντανοί χαρακτήρες, δράση με ένταση. Υπάρχουν σελίδες που νιώθεις σαν να τρως γροθιά στο στομάχι. Για αρκετές μέρες δεν μπορούσα να διαβάσω κάτι άλλο, ήμουν "κολλημένη" στην υπόθεση του βιβλίου σου. (Γιά τό βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ", Αλ.Μ., Αθήνα, 06/06/2012)
 • Νατάσα διάβασα το βιβλίο σου "Η ζωή είναι εδώ". Υπέροχη πλοκή και πολύ καλή γραφή (Γιά τό βιβλίο "Η ζωή είναι εδώ", Μαρία Μαθιουδάκη, Αθήνα, 15/07/2012 f/b)
 • Ενα βιβλίο που συστήνω ανεπιφύλακτα (Για το βιβλίο "Πρόσωπα στό νερό", Athey Kara, f/b, Αθήνα, 16/05/2013)
 • 'Ενα βιβλίο που μάς δείχνει πώς το ψυχογράφημα, όπως και η εσωτερική αναζήτηση μπορεί να γίνει τέχνη (Για το μυθιστόρημα "Πρόσωπα στό νερό", Κ.Σ., Λειβαδιά, 20/6/2013)
 • Είναι εκπληκτική η μαγεία που μου άσκησαν τα εξωτερικά και τα εσωτερικά ταξίδια των ηρώων του βιβλίου σας. (Για το μυθιστόρημα "Πρόσωπα στό νερό", Ν.Κ., 15/4/2014)
 • Δεν θέλω οι λέξεις μου να φυλακίσουν τις λέξεις σου. Μπαίνω στον πειρασμό όμως. Το υπαρξιακό σου παραμύθι με μετέφερε σε μιαν απόλυτα μυστικιστική ατμόσφαιρα όπου οι ήρωες αναζητούν στα βάθη της ψυχής τους με επώδυνη και αβάσταχτη αγωνία τον εαυτό τους. Μπράβο σου για το μεγάλο σου χάρισμα να εκφράζεις με λέξεις τα όνειρα... (Για το μυθιστόρημα "Πρόσωπα στο νερό", Γ.Π., Γλυφάδα, 7/5/2014)
 • Το βιβλίο σου μου χάρισε την ελπίδα ότι ο καθένας μας ό,τι κι αν κάνει στο τέλος μπορεί να περισωθεί. Η γλώσσα σου εκπληκτική. (Για το μυθιστόρημα "Πρόσωπα στο νερό", Μ.Μπ., Αθήνα, 25/8/2014)
 • Ἐνα δυνατό βιβλίο που συνδυάζει την λογοτεχνία με την μεταφυσική. Εδώ και ένα μήνα που το έχω διαβάσει οι ήρωες παραμένουν ζωντανοί μέσα μου. (Για το μυθιστόρημα "Πρόσωπα στο νερό", Λ.Μ. 10/12/2014)
 • Το ταξίδι, η αναζήτηση, το τέλος που είναι η αρχή. Σας ευχαριστώ για την εμπειρία που μου χαρίσατε απλόχερα. (Για το μυθιστόρημα "Πρόσωπα στο νερό", Α.Ν., Λάρισσα, 9/1/2015)
 • Οι περιγραφές σας είναι ασύλληπτες. Αν έχετε ταξιδέψει το καταλαβαίνω. Αν όμως δέν έχετε πάει στο Σότσι και τις περιοχές του Καυκάσου, πραγματικά θαυμάζω την φαντασία και το ταλέντο σας. Ο κεντρικός σας ήρωας, αλλά και οι υπόλοιποι έχουν απίστευτη δύναμη και ζωντάνια. Ειδικότερα ο λύκος. Αγάπησα τους λύκους εξαιτίας σας. Σας γράφω κυρίως για να σας ευχαριστήσω για τον θαυμασμό και την συμπόνοια που ξεχείλισε μέσα μου με τον τρόπο που παρουσιάζετε αυτό το ζώο. Να έχετε πάντα τέτοιες εμπνεύσεις. (Για το μυθιστόρημα "Πρόσωπα στο νερό", Β.Μ. Χανιά, 8/3/2015)
 • Μύηση στη ζωή και στον Εαυτό. Καταφεύγω πολλές φορές σε πολλές από τις σελίδες του βιβλίου σου για να ξαναβρω τον εαυτό μου (Για το μυθιστόρημα "Πρόσωπα στό Νερό", Σ.Β. Καβάλα, 7/4/2016)
 • Διαβάζω και απολαμβάνω τα μικρά σας διηγήματα στο ηλεκτρονικό φρέαρ. Όμορφες λογοτεχνικές στιγμές! (Σχετικά με διάφορες δημοσιεύσεις μικρών διηγημάτων, Α.Α. Αθήνα, 2/9/2016)